Meghalt Mádl Dalma

Legfontosabb

2021. október 22. – 16:38

frissítve

Meghalt Mádl Dalma
Mádl Dalma a Parma fidei – Hit pajzsa díj átadási ünnepségén a Jezsuita Rend Párbeszéd Házának dísztermében 2020. február 22-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából – Fotó: Mohai Balázs / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

88 éves korában meghalt Mádl Dalma – írja a Magyar Kurír katolikus híroldal, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) hivatalos részvétnyilvánítását tolmácsolva.

„Megrendülten értesültünk Mádl Dalma asszony elhunytáról. Hálával tartozunk Istennek, hogy Dalma asszony köztünk élt és áldozatos munkásságával, valamint egész életével az Egyház tanítását és a krisztusi szeretetet közvetítette az emberek, a társadalom felé. Ezúton szeretnénk kifejezni együttérzésünket a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a magyar katolikus közösség nevében a gyászoló családdal. Imáinkban megemlékezünk Dalma asszonyról, kérve a Mindenhatót, jutalmazza őt az Örök Élet boldogságával” – írta az MKPK Állandó Tanácsa.

Mádl Dalma 1932-ben született Pécsen. Az érettségi után a Pécsi Gyermekkórházban, majd 1957-től a budapesti Kertészeti Kutató Intézetben, 1964-től a Budapesti Műszaki Egyetem Mezőgazdasági Kémiai Technológiai Tanszékén dolgozott.

Hosszú évek óta a Magyar Katolikus Egyház segélyszervezete, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete volt. 2005-ben létrehozta az Istenadta Tehetség Alapítványt a kistelepülések hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekeinek segítésére. 2005-ben Polgári Magyarországért díjat kapott. 2007-ben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia neki ítélte a szolgáló szeretet szentjéről elnevezett Szent Erzsébet rózsája díjat. 2012-ben Magyar Szabadságért díjjal tüntették ki.

Mádl Dalma november 9-én lett volna 89 éves. Néhai férje, az egykori köztársasági elnök Mádl Ferenc 2011-ben halt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!