Életfogytiglanra ítélték a volt barátnőjét és kétéves gyermekét megölő várpalotai gyilkost

2021. október 21. – 13:36

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtották azt a 42 éves férfit, aki megölte a 22 éves volt barátnőjét és annak kétéves gyermekét 2018 őszén Várpalotán – írja az MTI. A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint férfi feltételesen sem bocsátható szabadságra.

A gyilkosság előtt, 2018 szeptemberében szakított a nő a tényleges életfogytiglanra ítélt férfival, és közölte, hogy új életet szeretne kezdeni kisfia édesapjával. Az akkor 40 éves férfi ezután üzeneteket írt a nőnek, aki azonban a közeledését határozottan elutasította, de abba beleegyezett, hogy a férfi személyesen búcsúzzon el tőlük. Erre a búcsúzásra került sor szeptember 27-én, amikor a férfi meglátogatta a nőt és a gyerekét. A nő fejfájásra panaszkodott, ezért férfi negyedóráig masszírozta a fejét, majd hirtelen megragadta a nyakát és megfojtotta élettársát. A szobába akkor ment be a kétéves gyermek, akit a férfi két késszúrással ölt meg.

A férfit elsőfokon több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el korábban. Ez a döntést a Győri Ítélőtábla helybehagyta, így jogerőre emelkedett. A táblabíróság határozatának indoklása szerint a kirívóan súlyos bűncselekmény elkövetése során tanúsított embertelenség és kegyetlenség miatt más büntetés a férfi ügyében szóba sem kerülhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!