Magyar rendőrök fogtak el európai körözött bűnözőket

2021. október 21. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

A szlovén rendőrség által keresett különösen veszélyes külföldieket fogtak el a magyar rendőrök Győrben, írja a Police.hu.

Egy horvát nemzetiségű 45 éves férfit és 25 éves társát gyanúsítja a szlovén hatóság, hogy 2020. május 26-án Szlovéniában, Nova Gorica városban található bár előtt több lövést adtak le egy helyi lakosra azért, hogy megöljék. Az áldozat el tudott menekülni és elrejtőzni, így a gyilkosságot nem sikerült végrehajtani.

A szlovén rendőrség információja szerint a két ember több, Horvátországban és Olaszországban elkövetett leszámolásos bűncselekménnyel hozható összefüggésbe, így megtalálásuk és elfogásuk érdekében mindkettőjüket feltették az EUROPOL által üzemeltetett European Most Wanted listára, ahol Európa legkeresettebb bűnözői vannak. A nyomozás során felmerült információk szerint a szökevények Magyarországra menekültek és hazánkban bujkálnak.

Ezért csatlakozott a hajszába a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda is, hogy felderítse tartózkodási helyüket és elfogja őket. A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a szlovén társszervekkel együttműködve rövid időn belül a szökevények nyomára akadt.

Tekintettel arra, hogy különösen veszélyes bűnözőkről volt szó, elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. A TEK Műveleti Igazgatóságának munkatársai 2021. október 19-én délután mindkettőt Győrben elfogták.

A két horvát férfit – a szlovén európai elfogatóparancs alapján – a magyar rendőrök őrizetbe vették, kiadatásukról a bíróság később dönt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!