A szerb elnök arról beszélt, beszállnának a Paks 2-be valamilyen formában, Gulyás szerint szívesen meghallgatják a szerb álláspontot

2021. október 21. – 12:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Aleksandar Vučić szerb kormányfő egy interjúban arról beszélt néhány napja, hogy Szerbia szeretne beszállni a Paks 2 atomerőmű megépítésébe. „Javasolni fogom Viktornak, hogy 5-10 százalékkal beszállnánk, ami 500 vagy 1000 millió eurót jelentene, hogy használhassuk az ott előállított áram egy részét” – idézte szavait a Privátbankár.

Gulyás Gergely az Azonnali erre vonatkozó kérdésére most elmondta, nincs ebben kormánydöntés, de pozitívnak értékelte, ha a szerbek érdeklődnek. Az együttműködés pedig sok mindent jelenthet, a plusz kapacitásból adódó energiaeladásban például szívesen számolnak Szerbiával, mint vevővel eleve. „Szívesen meghallgatjuk a szerb álláspontot” – fogalmazott a miniszter.

Közben elindult egy nagy gödörásás Paks 2 területén, miközben tovább zajlik a hiánypótlási eljárás az új blokkok létesítésével kapcsolatban. Gulyás elmondta, utánakérdezett, és ez csak egy talajmegerősítési munka, ami kötelező, és a létesítési engedélynek ehhez nincs köze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!