Évekig gyűjtögette a kétszázasokat, aztán betörtek hozzá, és az összeset elvitték

2021. október 18. – 07:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt egy 44 éves férfival szemben, aki Kaposvár környéki falvakban tört be házakba – írja sajtóközleményében a Somogy Megyei Főügyészség azzal, hogy az egyik esetben egy 24 éves társa is segítséget nyújtott a betöréshez.

Eddig ebben nem is lenne semmi különös, volt már számtalan hasonló eset, a férfi ráadásul büntetett előéletű, az újbóli betörések előtt 2020 novemberében szabadult, akkor is lopás miatt ült. Csakhogy, írja a sajtóközlemény, 2021 januárban az egyik falubelijéhez tört be, a fürdőszoba ablakán keresztül mászott be, majd elvitte onnan az évek alatt összegyűjtött

több mint 3 000 darab 200 forintos érmét, aminek összértéke meghaladta a 600 000 forintot.

A csomag nem lehetett különösebben könnyű: egy 200 forintos érme 9 grammot nyom, vagyis legalább 27 kilót kellett kicipelnie a házból.

A férfi ezután a szomszédos faluban tört be 24 éves ismerősével egy német állampolgárságú ember házába, innen azonban csak kisebb értékű háztartási cikkeket vittek el, mivel időközben megzavarták őket.

A két férfit hamar elkapták, a többszörösen visszaeső férfi azóta is letartóztatásban van. Rá fegyházbüntetést, társára fogházbüntetést kért az ügyészség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!