A Belügyminisztérium egyik cégének telefonszámán várta a Fidesz a Békemenet jelentkezőit

2021. október 18. – 19:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Belügyminisztérium alá tartozó egyik Zrt. telefonszámán várta a Tolna megyei Fidesz a Békemenetre jelentkezőket – derült ki az RTL híradójából.

Már egy ideje folyik a 2022-es Békemenet résztvevőinek toborzása, a rendezvényt a CÖF elmondása szerint civilek szervezik, magánszemélyek támogatásával.

Tolna megyében a Fidesz felhívásában egy telefonszámot is megadott, amin jelentkezni lehetett az ingyenes utaztatással járó rendezvényre. Ám a szám, amire várták a hívásokat, valójában egy állami céghez tartozik, egészen pontosan a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-hez – ezt Hadházy Ákos szúrta ki. A NISZ biztosítja a kormányzati infokommunikációs szolgáltatások jelentős részét, a cég telefonszámain tehát állami alkalmazottakat és kormánytisztviselőket lehet elérni a munkahelyükön.

Az RTL megkeresésére a Belügyminisztérium azt írta, hogy a NISZ Zrt. nem vesz részt a Békemenet megszervezésében, illetve hogy sem a minisztérium, sem a cég nem jár el egyetlen párt érdekében sem.

Hadházy felhívta a Fidesz által megadott számot, beszámolója szerint egy kormánypárti aktivista volt a vonal végén, munkaidőben. A Belügyminisztérium erről azt mondta, hogy nem a NISZ alkalmazottja volt a vonal végén, hanem egy kormánytisztviselő, akinek emiatt megszüntették a munkaviszonyát.

„Ez a Békemenet nevű szerveződés úgy civil, mint ahogy én pápa vagyok”

– mondta Hadházy, aki helyesli, hogy lett következménye a történetnek. Az eset viszont arra is rávilágított a képviselő szerint, hogy állami alkalmazottak pártutasításokat hajtanak végre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!