Elfogták a rabszolgatartó enyingi párt

2021. október 16. – 15:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy enyingi pár ellen, írja a Police.hu.

Az eljárás adatai szerint a páros két év leforgása alatt több férfit vett rá, hogy a család részére kényszermunkát végezzenek: több mint egy tucat lovat kellett tisztítaniuk, háziállatokat etetniük. A napi 14-16 órás munkáért fizetséget nem, csak minimális élelmet kaptak. Többen egy tíz éve leégett, tető és fűtés nélküli házrészben laktak, míg társuk egy utcán álló, szintén fűtetlen mikrobuszban élt. Volt olyan időszak, hogy mindannyian az istállóban aludtak, ahol a lovak közelsége melegítette őket.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Napi egyszeri eledelük főként kenyér volt virslivel, vagy kevés májkrémmel, de néha olajos kenyeret kaptak, ezért mindig éhesek maradtak és egyre soványabbak lettek. A sértettek az udvaron lavórban, a nap által felmelegített vízzel mosakodtak. Egyikőjük telefonját és személyi okmányait is elvették az elkövetők, és a bántalmazások során több fogát kiütötték, orrát eltörték. A kizsákmányolók rendszeresen megfenyegették áldozataikat, ha elmennek, megverik őket, máskor kijelentéseikkel emberi méltóságukban alázták a rabszolgaként tartott férfiakat.

A Fejér megyei rendőrök a 2021. október 15-én történt akció során fogták el a gyanúsítottakat, akiknek otthonában kutatást tartottak, melynek során lovakat, személyes okmányokat, mobil telefonkészüléket és több százezer forint készpénzt foglaltak le.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A művelet során a rendőrök az 58 éves enyingi férfit és annak 56 éves élettársát gyanúsítottként hallgatták ki emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására, továbbá intézkedéseket tettek a sértettek biztonságba helyezése és támogatása érdekében. Az eljárás során azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kövess minket Facebookon is!