Megnehezítheti az online gyógyszerrendelést Semjén új módosítója

2021. október 15. – 08:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ellehetetleníti a gyógyszerek távvásárlását Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes parlamentnek benyújtott minapi törvénymódosítása – írja a Népszava.

A lap azt írja, hogy a Semjén Zsolt által benyújtott javaslat szerint a jövő évtől bármilyen gyógyszert kizárólag a gyógyszertárak szakdolgozói (gyógyszerész vagy szakasszisztens) vihetnek házhoz.

A vényköteles készítményekre eddig is ez a szabály vonatkozott, de a vény nélküli termékeket a gyógyszertári vállalkozások által üzemeltetett webshopokból is meg lehetett rendelni, amit aztán csomagküldő szolgáltatók vittek el a betegeknek. A Népszava egy reprezentatív kutatásra hivatkozva azt írja, hogy a vásárlók csaknem harmada vett az elmúlt évben gyógyszertári terméket az interneten.

A kutatás szerint a koronavírus-járvány alatt tíz patikai vásárlásból négyszer az interneten, míg hat alkalommal a gyógyszertárban vették meg az emberek a szükséges készítményeket. A leggyakrabban vitaminokat, nyomelemeket, immunerősítőket, étrend-kiegészítőket és vény nélkül kapható gyógyszereket rendelt házhoz a lakosság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!