Harminc centi hó esett Bánkúton

2021. október 14. – 08:32

frissítve

Harminc centi hó esett Bánkúton
Havazás Bánkúton – Fotó: Időkép / Fehér Sas Panzió

Másolás

Vágólapra másolva

Megállás nélkül havazott szerda délutántól csütörtök reggelig Bánkúton, így reggelre 30 centis hótakaró alakult ki a Bükk magasabb csúcsain és a népszerű kirándulóhelyen. Mivel éjszaka mindenhol fagypont alatt alakult a hőmérséklet, az ország többi magasabb fekvő pontját, így a Kékestetőt és a Galyatetőt is hó borította be reggelre – írja az Időkép.

Bánkúton a lombos fákra tapadt a hó, ettől leszakadtak az ágak, több fa is kidőlt, emiatt a Magyar Közút Nonprofit Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a bánkúti bekötőutat és a Miskolc-Dédestapolcsány összekötő út egy szakaszát lezárták. A katasztrófavédelem Borsod megyei szóvivője a Telexnek megerősítette azt az információt is, hogy áramszünet van a környéken, Dojcsák Dávid elmondása szerint ez főként turistaházakat érint.

Havazás Bánkúton – Fotók: Időkép / Fehér Sas Panzió Havazás Bánkúton – Fotók: Időkép / Fehér Sas Panzió
Havazás Bánkúton – Fotók: Időkép / Fehér Sas Panzió

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön a Dunától keletre kisebb eső, záporeső is több helyen valószínű. Napközben lassan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és csak néhol lehet zápor. A Dunántúl nagyobb részén ezzel szemben a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb időre is kisüthet a nap, és csapadék sem valószínű.

A késő délutáni óráktól a Dunántúl északnyugati, nyugati részei fölé vastagabb felhősáv érkezhet, az ország többi részén viszont csökkenni kezd a felhőzet. Néhol megélénkülhet az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős tájakon lesz hűvösebb az idő. Késő estére általában 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!