Engedte vezetni tízéves lányát, és le is videózta azt egy kiskunhalasi apa

2021. október 13. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki tavaly februárban egy Kiskunhalas környéki településen megengedte a 10 éves lányának, hogy autót vezessen – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az autót a férfi indította be, majd a lánya vezette önállóan mintegy 200 méteren át, közben az apa az anyósülésen ült. A lány biztonsági öve sem volt bekötve, és vezetés közben egy parkoló kamiont is ki kellett kerülnie. Az egészet végignézte a lány 11 éves bátyja is, aki a hátsó ülésen ült. A lány vezetését az apa a telefonjával felvette, majd a felvételt kiposztolta az egyik közösségi portálon, és az elvált feleségének is elküldte.

Az ügyészség szerint az apa azzal, hogy az autó vezetését átengedte a koránál fogva járművezetésre alkalmatlan lánynak, amit a szintén kiskorú bátyja is látott, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegte, és veszélyeztette mindkét gyermeke testi és erkölcsi fejlődését.

A járási ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétségén kívül kiskorú veszélyeztetésének kétrendbeli bűntettével is vádolja az apát. Az ügyész felfüggesztett börtön, valamint foglalkozástól és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Kövess minket Facebookon is!