Új táblákkal próbálja rávenni a szabályos parkolásra az autósokat a BKK Budapest belvárosában

2021. október 13. – 12:18

Másolás

Vágólapra másolva

Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs utcában, a Dohány utcában és a Wesselényi utcában. A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút szerint így kiszámíthatóbbá válik a trolibuszok és ezzel együtt az utasok közlekedése is.

A BKK közleménye szerint a fővárosban évente több mint 2000 olyan esetet regisztrálnak, amikor egy szabálytalanul parkoló autó akadályozza a járatok haladását. Az esetek mintegy fele a belvárosi trolibuszvonalakat érinti, ahol a szűk utcák és az áramellátáshoz való kötöttség miatt sokkal nehezebb kikerülni egy-egy rossz helyen parkoló autót.

Fotó: BKK
Fotó: BKK

A közlekedési társaság szerint a helyszínek kijelölése nem véletlen: az idei évben eddig összességében a Nefelejcs utcában mintegy 48 órát állt a forgalom, míg a Dohány utcában több mint 36 óra, a Wesselényi utcában pedig közel 12 óra volt a zavarok összideje.

A BKK arra kéri az autósokat, hogy csak a kijelölt parkolóhelyeket, és azokat is csak szabályosan használják, ezzel segítve a közösségi közlekedés járműveinek haladását. Ha a szabálytalanul parkoló autók akadályozzák a járműveket, az illetékes hatóságok elszállíthatják azokat, a gépkocsi tulajdonosa pedig – az idevonatkozó kormányrendelet értelmében – 10 ezertől 30 ezer forintig terjedő pénzbírságra számíthat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!