Mostantól monitoring rendszerbe kerülnek a tízmilliónál drágább uniós vagy állami építési beruházások

2021. október 13. – 11:46

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Országos Beruházás Monitoring Rendszert alakít ki a kormány, ebben fognak összpontosulni azok a tízmillió forintnál drágább építési beruházások, amikre a központi költségvetésből vagy európai uniós forrásból megy pénz (beleértve a Helyreállítási és
Ellenállóképességi Eszköz (RRF) és a többéves pénzügyi keret (MFF) keretösszegéből megvalósuló építési beruházásokat is), és amiket állami gazdasági társaságok, önkormányzatok, egyházak vagy civil szervezetek indítanak el. Erről kedden jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben.

A rendszerbe beviszik és nyilvántartják a beruházások adatait, és ott egyedi azonosítást kapnak.

A rendelet viszont nem vonatkozik a honvédelmi, katonai, valamint nemzetbiztonsági célú és rendeltetésű építményeket érintő beruházásokra.

A programért a társadalmi és kormányzati egyeztetések koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztos, Héjj Dávid a felelős, ő irányítja a Monitoring Iroda tevékenységét, meghatározza annak szabályait és működését, és negyedévente beszámolót készít a kormánynak, kiemelten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek. Az informatikai rendszer létrehozásában pedig segít neki a a Miniszterelnökség építésügyi háttérszervezete, a Lechner Tudásközpont.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!