A hegyekben már akár hózápor is jöhet szerdán

2021. október 12. – 18:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain akár havas eső, hózápor is előfordulhat szerdán – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése nyomán.

Hidegfront éri el a Kárpát-medencét, emiatt már szerdára virradóra egyre felhősebbé válik az ég: elsősorban a Dunántúl nyugati és északi részein előfordulhat kisebb eső, és a szél is megélénkül. Máshol szárazabb és szélcsendesebb idő várható, így pára-, illetve ködfoltok is képződhetnek reggelre.

A minimumhőmérséklet plusz 2 és 7 fok között valószínű, de a szélcsendes tájakon gyenge fagy is lehet. Napközben többfelé előfordulhat kisebb eső, záporeső. A Dunántúlon süt ki előbb a nap, keleten napközben is lehet eső, a hegyekben akár hózápor is. A nappali csúcsértékek 9 és 15 fok között alakulnak, a hőérzetet azonban ronthatja az erős, néhol viharos erősségű szél.

Csütörtöktől ismét szárazabb lesz az időjárás. Szombaton újabb hidegfront érkezik, de ez nem okoz majd jelentős esőzést, lehűlést. A jövő héten viszont több csapadék várható.

Az OMSZ videójában Molnár Anna meteorológus ismerteti a fontosabb részleteket:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!