Egy pasaréti bisztróban fogták el „Tureket”, akit Döcher György 1999-es meggyilkolásával gyanúsítanak

Legfontosabb

2021. október 11. – 13:35

frissítve

Egy pasaréti bisztróban fogták el „Tureket”, akit Döcher György 1999-es meggyilkolásával gyanúsítanak
A gyilkosság helyszínéről, a XV. kerületi Szent Korona utca és Kolozsvári utca sarkán lévő eszpresszóból szállítják el a gyilkosság áldozatainak holttestét 1999. február 2-án – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn letartóztatták D. Alexet, születési nevén H. Sándort, Döcher György 1999-es meggyilkolásának gyanújával. 1999. február 2-án egy Felvidékről érkezett bérgyilkos a gyanú szerint D. Alex felbujtására végezte ki Döcher Györgyöt, azaz Csontkezűt és testőrét, Bulgár Misit.

Döcher Budapesten, saját XV. kerületi vendéglőjében volt külső munkán a börtönből. Egy hátsó bokszban ült az élettársával és Bulgárral. A bérgyilkos a nő életét megkímélte, a két férfit agyonlőtte.

A férfit pénteken fogta el a Terrorelhárítási Központ Pasaréten, amikor épp egy bisztróban evett. A nyomozók autókkal vették körbe az étkezőt, majd bent bilincsbe verték.

Az elfogásról készült rendőrségi videó:

A dunaszerdahelyi mészárlás

A Turek néven futó H. Sándor 2019-ben változtatott nevet, akkor lett belőle D. Alex. A kilencvenes években jó alvilági kapcsolatban volt Döcher Györggyel.

Döcher neve a „váci hetek” néven futó maffiaperben vált ismertté Prisztás Józseffel és H. Sándorral, azaz Turekkel együtt. Zsarolással, önbíráskodással, több gyilkossággal is összefüggésbe hozták Döchert és Tureket, de utóbbiakat nem tudták rájuk bizonyítani – írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint Döcher halála után Turek Szlovákiába tette át a székhelyét, ahol jó kapcsolatot ápolt a csallóközi maffiózóval, Sátor Lajossal.

A felvidéki lapok D. Alex pénteki elfogása után arról írtak, hogy az akár a szlovák hatóságok kérésére is történhetett, mert Turek neve felmerült az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkosság kapcsán is. 1999-ben, nem sokkal Döcher meggyilkolása után Dunaszerdahelyen egy étteremben kivégezték a Pápay-klán tíz tagját.

D. Alex (korábban H. Sándor, becenevén Turek) a dunaszerdahelyik mészárlás Szlovákiában zajló büntetőeljárásának tárgyalásán készült 2011-es felvételen – Forrás: JOJ televízió
D. Alex (korábban H. Sándor, becenevén Turek) a dunaszerdahelyik mészárlás Szlovákiában zajló büntetőeljárásának tárgyalásán készült 2011-es felvételen – Forrás: JOJ televízió

A Paraméter azt írja, a felvidéki mészárlás egyik elkövetője lehet Döcher kivégzője is, aki a dunaszerdahelyi maffiózó, Sátor Lajos egyik embere volt. A Paprika néven ismert férfi vizsgálati fogságban volt a tízes gyilkosság miatt, de nem sokkal szabadulása után autóbalesetben meghalt. A Paraméter szerint a dunaszerdahelyi mészárlás gyanúsítottjai közül már csak hárman vannak életben, egyikük pedig H. Sándor, bár ezt hivatalosan sosem erősítették meg a hatóságok.

A magyar rendőrség a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta: D. Alex valóban Sátortól kért segítséget ahhoz, hogy Döchert eltegyék láb alól. Cserébe azt ígérte Sátoréknak, hogy segít nekik a dunaszerdahelyi mészárlásban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!