Többször is csak pánikgombbal szabadult erőszakos exétől egy győri nő

2021. október 11. – 11:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Járási Ügyészség öt bűncselekménnyel vádolja azt a férfit, aki többször, visszatérően bántalmazta volt barátnőjét, amiért szakított vele – olvasható az ügyészség honlapján. A vádirat szerint a férfi a nő akarata ellenére megszerezte a kulcsait és bement lakásába, és ott eszméletvesztésig bántalmazta. Magához térve a nő megnyomta a pánikgombot, kiérkeztek a biztonsági szolgálat munkatársai, akik a férfit elküldték, de ő távozáskor ellopta a nő kulcsát, és később ismételten visszatért a lakásba. A visszatérő férfi egy konyhakést tartott a nő mellkasához és azzal fenyegette, hogy megöli őt. Ennek a visszatérő járőr fellépése vetett véget.

A férfi két nappal később a lépcsőházban várta, hogy a sértett győri lakásának ajtaja valamikor kinyíljon. A nő mit sem sejtve kinyitotta az ajtót, belépett a lakásba, a férfi elvette a nő kulcsait és nem volt hajlandó távozni onnan.

Két héttel később ugyancsak a lépcsőházban várta a sértettet, bement vele a lakásába, majd ismét bezárta az ajtót és közölte, hogy a sértettet „délutánig nem engedi sehova”. A nő megnyomta a pánikgombot, mire a férfi elmenekült.

Ezen két hét leforgása alatt a férfi 240 alkalommal hívta telefonon a sértettet, emellett számos alkalommal csengetett és kopogtatott a sértett lakásának ajtaján.

Az ügyészség az elkövetőt öt bűncselekménnyel vádolja: folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés vétségével, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével és háborgatással elkövetett zaklatás vétségével. Vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

Kövess minket Facebookon is!