Egy szép őszi nap után legalább két csúnya jön

2021. október 9. – 08:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt javasolja, hogy használjuk ki a szombati napsütést, mert később nem sok jóban lesz részünk. Érdemes rétegesen öltözködni, mert csak 11–16 fok lesz, és az élénk, néhol erős északkeleti szél kissé zavaró lehet.

Ez a nyugodtabb idő csak átmeneti: a nap második felében délkelet, kelet felől felhősödés kezdődik este, késő este a délkeleti határvidéken már eleredhet az eső vasárnapra pedig visszatér a szürkeség az ország nagy részére.

A sokévi átlagnál legalább 5-6 fokkal hidegebb időre számíthatunk a következő napokban. Vasárnap és hétfőn ismét felhősebb idő várható, újabb, akár jelentős mennyiségű csapadékkal. A jellemző nappali hőmérséklet vasárnap csak 8–13 fok lesz, és a jövő héten is csak egy-egy fokkal mérhetünk többet.

Ami pedig az orvosmeteorológiát illeti: az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelmet kérnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!