90 kilogramm marihuánát vontak ki a forgalomból a budapesti rendőrök

2021. október 8. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

Fülest kaptak a rendőrök a rendőröktől, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott bűnügyi jelzés alapján ütött rajta feltételezett kábítószer-kereskedőkre 2021. szeptember 30-án este egy óbudai társasházban.

A lakásban találtak egy pisztolyt a hozzá tartozó éles lőszerekkel, összesen 1,2 millió forintnyi eurót, horvát kunát és magyar forintot, plusz amiért tulajdonképpen jöttek: 26,2 kilogramm marihuánát. Ezután megnézték, mi fér be a dílerek mélygarázsban parkoló luxusautóiba. Sok minden, a Mercedes és a Lamborghini további 60,2 kilogramm marihuánát tartalmazott. A csaknem 90 kilogramm fű értéke 300 millió forint. A vagyonvisszaszerzés érdekében a BRFK nyomozói lefoglalták a 60 millió forint összértékű luxusautókat. Az akciót ezen a videón örökítették meg:

Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a kék csupán az ötödik legnépszerűbb szín a Lamborghinik között, 12 árnyalatban kapható: mobile blue, navy, teal, sky blue, glossy blue, deep blue, metallic blue, aqua blue, baby blue, midnight blue, electric blue és azure – ezek egyike a vödörkék.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított 19 éves horvát és 29 éves bosnyák állampolgárságú férfit, valamint 22 éves bosnyák állampolgárságú nőt őrizetbe vették, a bíróság azóta elrendelte letartóztatásukat. Az idősebb férfit június óta körözték is, mert nem kezdte meg embercsempészés, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt kiszabott három és fél éves szabadságvesztésének letöltését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!