Egy férfi azzal hitegette flekkes múltú ügyfeleit, hogy el tud sikálni ezt-azt, de végül inkább csak zsebre tette a pénzüket

2021. október 07. – 10:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizennyolc ember ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség egy 300 milliós korrupciós ügyben.

A vádirat lényege szerint egy férfi, aki feltételesen volt szabadlábon, 2017-2018-ban olyanokkal lépett kapcsolatba, akik ellen eljárásokat folytattak a hatóságok. Arra hivatkozott, hogy jó kapcsolatai vannak, adó- és büntetőügyeket tud befolyásolni, el tud intézni ezt-azt, ha kap valamennyi pénzt. Azt is állította, hogy a pénz egy részét az ügyekben eljáró embereknek továbbítja.

Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség
Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség

A 41 éves férfi általában a rendőrség, az ügyészség vagy az adóhivatal magas beosztású, fontos emberének adta ki magát. Többször azt állította, hogy a korrupciós pénzt a Belügyminisztérium „úgynevezett feketekasszájába” szállítja, amiből ő jutalékot, a vesztegető pedig védettséget kap.

Természetesen ebből egy szó sem volt igaz, a pénzt a saját zsebébe csúsztatta, és ezzel összesen 292,4 millió forintot keresett.

A vádlottól hét autót, 24 millió forint készpénzt, ékszereket, valamennyi dollárt és eurót foglaltak le, két ingatlanját pedig zár alá helyezték.

Kövess minket Facebookon is!