Pénz lenne, akarat is van, mégsem halad a tiszaföldvári templom felújítása

2021. szeptember 30. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tiszaföldvári református templom kálváriájáról közölt cikket az Átlátszó Országszerte nevű melléklete. A történet lényege: a legolcsóbb ajánlatot benyújtó vállalkozó nyerte el a több mint százmillió forintos felújítási munkát, de a céget felszámolják. Emiatt a beruházó egyházközség újabb köröket fut, a munka áll, a református templomot pedig áztatja az eső.

Az egyházközség a tiszakécskei Creator Building Szociális Szövetkezettel kötött szerződést 2020 májusában. A torony felújítása még szeptemberben befejeződött, ám a tetőfelújítás decemberben megtorpant, mert a kivitelező nem készült el, a megadott határidőket nem tartotta be. A szerződést végül idén júliusban felbontották.

„A szerződésben foglalt szavatossági és kártérítési felelősségi kérdések vizsgálata jelenleg is folyamatban van”

– tájékoztatta az Átlátszót a Tiszántúli Református Egyházkerület Építész Irodája.

Forrás: Kármán Irén, a Momentum politikusának Facebook-oldala
Forrás: Kármán Irén, a Momentum politikusának Facebook-oldala

Hegedűs István, Tiszaföldvár polgármestere elmondta, hogy bár szó volt róla, hogy az önkormányzati tűzoltóság dolgozói ideiglenesen lefedik a tetőt, ezt a magas költségek miatt elvetette az egyház.

A problémáról egyébként Kármán Irén, a Momentum Jász-Nagykun-Szolnok megyei politikusa posztolt nemrég, a fenti képet is onnan vettük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!