Jakab Péter: Lehet előválasztást nyerni a városból, de választást csak vidékről lehet nyerni

2021. szeptember 30. – 13:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje elismerte, hogy nem jutott tovább az előválasztás második fordulójába.

A Jobbikra és Jakab Péterre magára hárult a felelősség, hogy megszólítsák a vidéki kistelepüléseken élőket, azaz „csatába hívja azokat a kistelepüléseket, kisvárosokat és falvakat, ahol még mindig a Fidesz az erős”. A párt miniszterelnök-jelöltje úgy érzi, igenis sikerült növelni az ellenzéki szavazótábort az előválasztási folyamattal.

Jakab egy Facebook-bejelentkezésben ismerte el, hogy nem jutott tovább a második előválasztási fordulóba miniszterelnök-jelöltként, de azt is mondta, a cél nem változott, az ellenzéki összefogást egyben kell tartani, a Fideszt pedig leváltani 2022-ben, ezzel törleszteni azt a 30 éves adósságot, amely a rendszerváltás iránti igényből fakad Magyarországon. Köszönetet mondott az előválasztásban résztvevőknek, illetve jelezte, hogy

„bárki is nyer a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, támogatni fogja a kormányváltásért folyó küzdelemben. Ami az én negyedik helyemet illeti: ez a hely egy valamit üzen, de azt nagyon. Sokat kell még dolgoznunk a kormányváltásért”.

Jakab videóját itt lehet megnézni:

A Jobbik jelöltje azt mondta, az a rossz híre van a fideszeseknek, hogy soha nem adja fel, és noha gratulált miniszterelnök-jelölti ellenfeleinek, azt is mondta:

egy valamit soha ne felejtsenek el: lehet előválasztást nyerni a városból, de választást csak vidékről lehet nyerni.

Végül azt mondta: „számíthatnak rám”. Hogy a vidék megnyerésére való utalás mit jelent, illetve hogy maga Jakab és a Jobbik mely jelöltet fogja támogatni a második fordulóban, egyelőre talány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!