Az MSZP-ből DK-ba ugrott Szakács László húzta be Baranya 2-es választókerületét

2021. szeptember 30. – 01:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Baranya 2-es választókerületét (Pécs és Komló környéke) behúzta az MSZP-ből kilépett, majd DK-s jelöltként induló Szakács László. A pontos eredmények:

  1. Szakács László (DK): 3695 szavazat,
  2. Keresztes László Lóránt (LMP-frakcióvezető): 3507 szavazattal második lett.

Szakács nyáron éppen az autópályán tartott Komlóra, amikor a pártelnök, Tóth Bertalan felhívta, és közölte vele: a párt elnöksége úgy döntött, mégsem indítja jelöltként az ellenzéki előválasztáson. A hivatalos indok szerint azért döntöttek így, mert a DK pécsi vezetője (ebben a körzetben országgyűlési képviselő Szakács) azt mondta, a DK Szakácsot jelöli, támogatja. Ebből azt feltételezték, hogy Szakács átül a DK frakciójába. Azt is mondták neki, hogy szerintük „baj van” a Facebookjával, mert kevés rajta az MSZP-s hír, és távol tartja magát a miniszterelnök-jelöltektől.

A történtek miatt Szakács felfüggesztette párttagságát az MSZP-ben, és akkor a Telexnek akkor azt mondta: „Én a választást meg szeretném nyerni, de az MSZP ezt tőlem elvette, úgy, hogy meg sem kérdeztek róla. Kell találnom egy pártot, ami jelöl a választásokon.” A DK-t találta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!