3-4 iskola már bezárt, és visszatért a digitális oktatásra

2021. szeptember 29. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) alelnöke, Totyik Tamás arról számolt be az InfoRádióban, hogy 3-4 iskola már bezárt a koronavírus miatt, és áttért a digitális oktatásra. Hozzátette, 10-15 körül van azon intézmények száma, ahol intézkedéseket kellett hozni osztályok vagy csoportok tantermen kívüli oktatásának elrendelésére.

Összességében nem magasak ezek a számok, de figyelmeztető jelnek tekinthetőek, hogy az oltás szükséges, de nem elégséges. Totyik szerint a laborországnak tekintett Ausztriához hasonlóan minden osztályt hetente legalább egyszer tesztelni kellene, és ahol kimutatható a koronavírus, ott azonnal zárni, és elvégezni utána a megfelelő kontaktkutatást, és szükség esetén elrendelni a karantént. Nyugodtabbak lennének, ha a magyar kormány is ez irányba tenne lépéseket. Félnek azonban attól, hogy nem kellő eréllyel lép majd fel a kormány.

„Nem elég az, hogy hirdetjük, hogy lehet menni oltásra, hanem oltóbuszokkal kellene végigjárni a hátrányos helyzetű régiókat”

– állapította meg.

Totyik arról is beszélt, hogy a tanárok átoltottsága 80-85 százalékon stagnál, míg a 12-18 éves gyerekek harmadát oltották már be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!