Gulyás szerint a '22-es választás napján akár a Fudanról is népszavazhatunk

2021. szeptember 29. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás a kérdésre, hogy jónak gondolják-e az ötletet, hogy jövő tavasszal az országgyűlési választás napján legyen a népszavazás is azt válaszolta, hogy a Fidesz frakciója támogatja ezt az elképzelést, támogatják a Párbeszéd frakcióvezetőjének ez irányú javaslatát.

Ez a nemzetközi gyakorlatnak is megfelel, Magyarországon pedig szerinte nem egyértelmű a jogi szabályozás, ebből is látszik, tette hozzá, hogy egy ellenzéki javaslat is lehet jó, azt lehet támogatni. Hozzátette, Magyarországon abból az irányból tilalom van, hogy egy kitűzött országgyűlési szavazás napjára nem lehet már népszavazást kitűzni, de ellenkező irányból nincs ilyen tilalom. Majd hozzátette újra, a nemzetközi gyakorlat is amellett szól, hogy lehessen ilyen. És így bármilyen népszavazást ki lehet tűzni, akár a Fudanról szólót is.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!