Gulyás: A most felvett devizahitel olyan kedvező kamatozású, hogy ha az egészet adósságkiváltásra használnánk, akkor is nyernénk

2021. szeptember 29. – 12:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az Mfor kérdezett a kormány hatalmas devizahiteléről: a magyar állam mekkora részét tervezi ennek az ezermilliárdos hitelnek költségvetési célra felhasználni, illetve lehet-e tudni, mikre szánják. Gulyás elmondta, költségvetési célra minimális részét fordítják. Hozzátette, mivel kedvező kamatozással tudták felvenni a hitelt, ha az egészet adósságkiváltásra használnák, akkor is nyernénk vele.

A felhasználás attól függ, hogy mennyit kell előfinanszírozásra költeni, például a helyreállítási alapról szóló megállapodás késlekedése miatt.

Amikor beérkeznek az uniós pénzek, a most felvett devizahitel törlesztésére megy majd, vagy megy költségvetési célokra, kérdezte a lap újságírója, Gulyás azt válaszolta, feltételezi, hogy az államadósság törlesztésére megy el, de nem ennek a hitelnek a törlesztésére, hanem korábbi, kedvezőtlenebb feltételekkel felvett hiteleke törlesztésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!