Vádat emeltek a férfi ellen, aki nyakon szúrt egy embert a villamoson, mert az rászólt, hogy nem jól viseli a maszkot

2021. szeptember 28. – 11:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy negyvenes éveiben járó férfi ellen, aki megverte és nyakon szúrta azt, aki rászólt a nem megfelelő maszkhasználat miatt a villamoson. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést javasol.

A vádirat szerint 2020. november 12-én, kora reggel egy férfi a IX. kerület, Könyves Kálmán körúton utazott az 1-es villamoson úgy, hogy az általa viselt maszk csak a száját takarta. Egy utastársa rászólt, hogy takarja el az orrát is, emiatt a két férfi között vita alakult ki.

A vádlott felkelt az ülésről, és a másik ülésen ülő férfit többször megütötte, és egyszer meg is rúgta. A sértett a bántalmazás után felállt, előre ment a vezetőfülkéhez, megkérte a villamos vezetőjét, hogy álljanak meg, és a vezető hívjon a helyszínre mentőt és rendőrt.

A vádlott ezen felháborodott, elővett egy kést, a sértett után ment és nyakon szúrta. A szúrás súlyos sérüléseket okozott, és reálisan kiolthatta volna a férfi életét.

A támadó eldobta a kést és elmenekült. Hogy ne ismerjék fel, megborotválkozott és átöltözött. A budapesti nyomozók még aznap azonosították és elfogták.

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást javasol. A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!