Azonnali hatállyal lemondott Dörgicse polgármestere

2021. szeptember 28. – 11:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnali hatállyal lemondott posztjáról Jánó Levente, a Veszprém megyei Dörgicse független polgármestere – közölte Krámli János, Balatonfüred közös önkormányzati hivatalának osztályvezetője az MTI-vel.

A településvezető családi és egészségi okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását múlt hét csütörtökön.

A 24.hu azt írja: a polgármester távozásában szerepet játszhatott, hogy több civil szervezet és hangadó csoport elégedetlen volt Jánó ténykedésével, és az aktuális ügyekkel kapcsolatos tájékoztatással. A csoportok nyomására az önkormányzat meg is hirdetett egy falugyűlést, amelyen a lakók az önkormányzat pénzügyeit és a pályázatok állását feszegették volna. A péntek délutánra tervezett lakossági fórumon kemény számonkérés várt volna a település vezetőjére, de ez a lemondása miatt végül elmaradt.

Az időközi választást a veszélyhelyzet megszűnése után tizenöt napon belül kell kitűzni az ezt követő 70. és 90. nap közötti időszakra. Az Országgyűlés hétfőn 2022. január 1-jéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, ez azt jelenti, hogy már csak jövőre lehet időközi önkormányzati választást tartani.

Az önkormányzatot jelenleg Deák Attila független alpolgármester ügyvivőként vezeti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!