Azonnali hatállyal lemondott Dörgicse polgármestere

2021. szeptember 28. – 11:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnali hatállyal lemondott posztjáról Jánó Levente, a Veszprém megyei Dörgicse független polgármestere – közölte Krámli János, Balatonfüred közös önkormányzati hivatalának osztályvezetője az MTI-vel.

A településvezető családi és egészségi okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását múlt hét csütörtökön.

A 24.hu azt írja: a polgármester távozásában szerepet játszhatott, hogy több civil szervezet és hangadó csoport elégedetlen volt Jánó ténykedésével, és az aktuális ügyekkel kapcsolatos tájékoztatással. A csoportok nyomására az önkormányzat meg is hirdetett egy falugyűlést, amelyen a lakók az önkormányzat pénzügyeit és a pályázatok állását feszegették volna. A péntek délutánra tervezett lakossági fórumon kemény számonkérés várt volna a település vezetőjére, de ez a lemondása miatt végül elmaradt.

Az időközi választást a veszélyhelyzet megszűnése után tizenöt napon belül kell kitűzni az ezt követő 70. és 90. nap közötti időszakra. Az Országgyűlés hétfőn 2022. január 1-jéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, ez azt jelenti, hogy már csak jövőre lehet időközi önkormányzati választást tartani.

Az önkormányzatot jelenleg Deák Attila független alpolgármester ügyvivőként vezeti.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!