Prémium és csendes fülkék lesznek pár IC járaton

2021. szeptember 23. – 21:08

Prémium és csendes fülkék lesznek pár IC járaton
Az IC+ kocsi beltere – Fotó: MÁV

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön lehetett először megtekinteni a Máv-Start új első, illetve prémium osztályú IC+ kocsiját, amiben csendes és prémium fülkék is lesznek – írja a cég közleménye.

Az első osztályú kocsi termes utasterében 15 ülőhely található, ezekhez, nagyobb méretű asztal, olvasólámpa, ülőhelyenként egy konnektor és USB töltő is tartozik. Az igazi újdonság a hatszemélyes csendes fülke, amiből kettő található a kocsiban. A neve nem árul zsákbamacskát: ezekben a fülkékben telefonálás vagy más hangos tevékenység nem megengedett. A csendes fülkék mellett két emelt komfortfokozatú, prémium fülke is található a kocsiban, fülkénként csak négy üléssel, amik bőrborításúak és elektromosan állíthatók. A prémium fülkében a világítást és a hőmérsékletet a kocsi többi részétől függetlenül, az asztalba integrált érintőképernyők révén lehet szabályozni. A kocsiban kialakítottak még egy kisebb bisztrószakaszt a kocsi egyik végén, ahol az Utasellátó forró italokat és egyszerűbb frissen készített ételeket is árul majd.

Az IC+ kocsi prémium fülkéje – Fotó: MÁV
Az IC+ kocsi prémium fülkéje – Fotó: MÁV

A kocsit, ami a vállalat szerint „új korszakot jelent a magyar vasúti közlekedés színvonalában”, a következő három szombaton mutatják be Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon. Október 11-én először a Dália és a Vércse kör-IC járatokon közlekedik egy új IC+ kocsi. A kéthetes bemutató időszakban aki október 11-25 között ezekre a járatokra vált másod- vagy első osztályú jegyet, külön felár nélkül kipróbálhatja akár a prémium fülkét is. Október 25-től aztán már négy ilyen kocsi közlekedik menetrendszerűen a kör-IC, valamint a Záhony–Nyíregyháza–Budapest és a Sátoraljaújhely–Miskolc–Budapest IC járatokon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!