Karácsony többek között Csányi Sándorral és Hernádi Zsolttal alapított egy új szakmai szervezetet

2021. szeptember 20. – 18:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megalakult a Budapest Global igazgatósága – jelentette be a Facebookon Karácsony Gergely. A Budapest Global egy „politikailag független szakmai szervezet”, aminek a köz- és magánszféra képviselői a tagjai, és az a célja, hogy a fővárosi önkormányzat hatékonyabban tudjon együttműködni a Budapesten működő vállalatokkal és tudásközpontokkal.

Az igazgatótanács tagja például Csányi Sándor OTP- és Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató, de csatlakozott még az együttműködéshez a Budapest Airport, az ELTE, a Graphisoft, az IKEA, a Prezi és a Vodafone is.

„Budapest, a többi városhoz hasonlóan – a klímaváltozás, gyors technológiai fejlődés és az egyre növekvő gazdasági verseny révén – összetett és folyamatosan változó kihívások előtt áll. Ahhoz, hogy ezekre a kihívásokra megoldásokat találjunk, szükség van a városi élet legfontosabb szereplőinek együttműködésére”

– írta a főpolgármester.

Karácsony szerint a budapestiek jól járnak a kezdeményezéssel, mert a csatlakozó szervezetekkel a várost élhetőbbé és zöldebbé teszik majd, valamint vonzóbbá szeretnék tenni a nemzetközi szereplők számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!