Karácsony: Orbán nem tudja, mi a különbség egy épület és egy intézmény között

2021. szeptember 19. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

„Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában”

– kezdi Orbán Viktor Szamizdat 13. című írását, amelyben arról ír, hogy az ellenzék és a sajtó hazudott a CEU elüldözéséről, hiszen a Közép-európai Egyetem épületében szeptemberben konferenciát tartottak.

Orbán éppenséggel arról az eseményről beszél, amelyről a Magyar Nemzet már azelőtt múlt időben megírt cikket közölt, hogy az lezajlott volna. Szerinte az, hogy konferenciát tartottak a CEU falain belül, bizonyítja, hogy hazudnak azok, akik az egyetem bezárásáról számoltak be, és hogy az EU szégyene, hogy ezek a hamis állítások uniós jogi eljárások alapjaiként szolgálnak.

A miniszterelnök nem mulasztotta el megemlíteni Soros Györgyöt sem, aki szerinte az üzleti vállalkozásai elleni fellépéseket szörnyű igazságtalanságként és antiszemita támadásokként tünteti fel.

Orbán írására Karácsony Gergely főpolgármester reagált, szerinte a miniszterelnök nem tudja, hogy mi a különbség egy épület és egy intézmény között.

„Mit lehet ilyenkor mondani? Kezdjük el magyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak?”

– írja Karácsony, kifejtve, hogy a konferenciák és a kutatások ellenére oktatás a mai napig nem folyik a CEU falain belül. Emellett külön megjegyezte, hogy Orbán Viktor illegális, titokban terjesztett kiadványként aposztrofálja a saját írásait, miközben azt propagandahálózat terjeszti.

Karácsony azzal zárja posztját, hogy az alapítványba kiszervezett egyetemeket vissza fogják venni, lesz Diákváros, és a CEU üldöztetésének is véget fognak vetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!