Nem kapott meghívót, és nem is ér rá a jövő heti vizsgálati ülésre az V. kerületi polgármester, amit a földügyei miatt hívnának össze

2021. szeptember 17. – 10:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem megy el a vagyonnyilatkozati bizottság jövő heti ülésére Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester, amin a vagyongyarapodását vizsgálnák volna, mert nem ér rá, írja a 24.hu.

A fideszes polgármesterről a napokban írta a 24, hogy az elmúlt években megduplázta a bakonyi földbirtoka méretét, de a bevallott jövedelme és a földek becsült értékéből arra jutottak, hogy közel 30 hektár pénzügyi fedezetét nem találni a vagyonnyilatkozataiban.

A csütörtöki kerületi önkormányzati ülés előtt a fideszes többségű testület ellenzéki tagjai kezdeményezték, hogy a vagyonnyilatkozati bizottság vizsgálja meg Szentgyörgyvölgyi vagyongyarapodását a jövő héten, kedden vagy szerdán. A polgármester minderre úgy reagált:

„Meghívót nem kaptam, de megmondom őszintén, kedden és szerdán szerintem nem is fogok ráérni”.*

Azt is mondta, szeretné lezárni az ügyet, mert ő mindent pontosan, aprólékosan leírt a vagyonnyilatkozatában, az egész ügy mögött pedig szerinte pártpolitikai érdekek állnak.

Szentgyörgyvölgyi 2014-ben, Rogán Antal után lett az V. kerület, vagyis Belváros-Lipótváros polgármestere, a bakonyi földvásárlásai tíz évvel ezelőtt kezdődtek. 2011-ben több darabban valamivel több mint 12 hektárt, 2012-ben 7,6 hektárt, 2016-ban 11,4 hektárt, 2017-ben pedig újabb 0,56 hektárt vásárolt, a 2018-as és 2020-as vagyonnyilatkozatai között valamikor valamivel több mint 24 hektár földet vásárolt Bakonybélben, írta a 24.

*Frissítés: Cikkünk korábbi verziójában rosszul szerepelt Szentgyörgyvölgyi idézete. Abban azt írtuk, a polgármester azt mondta, megkapta a meghívót, de az önkormányzat tájékoztatása szerint a polgármester azt mondta, nem kapott meghívót. Cikkünk megjelenése után a Telexnek azt is írták, „Szentgyörgyvölgyi Péter már csak azért sem kaphatott meghívót a szóban forgó eseményre, mert annak időpontja egyelőre nem is került kijelölésre, tehát a meghívó sem került kiküldésre”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!