Szoros a verseny 18-as választókerületben, de a momentumos jelölt most népszerűbb, mint a DK-s

2021. szeptember 16. – 13:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Most a momentumos Tóth Endre nyerné az előválasztást Budapest 18-as számú választókerületében (amelybe a XXII. kerület és a XI. kerület egy része tartozik bele) a DK jelöltjével, Molnár Gyulával szemben – írja a Magyar Hang az Iránytű Intézet friss felmérésére hivatkozva. Tóth mögé állt be a Jobbik, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt is, Molnárt pedig a liberálisok támogatják még.

A kutatás szeptember 10. és 15. között készült 850 fő bevonásával. Összesen 451 megkérdezett mondta azt, hogy kormányváltást akar, az előválasztásra vonatkozó kérdéseket csak nekik tették fel. A kormányváltásra vágyó válaszadók 40 százaléka szavazna Tóth Endrére, 38 százalékuk választaná Molnár Gyulát, a maradék 22 százalék pedig egyelőre bizonytalan.

A kormányváltást támogató válaszadók a jelöltek szimpatikusságát 1-től 100-ig terjedő skálán pontozták is, itt a momentumos politikus 66 pontos átlagot kapott, a DK-s ellenfelét pedig 57 pontra érékelték.

Azt a kérdést, hogy kire szavaznának a Fidesz jelöltjével, Németh Zoltánnal szemben mind a 850 megkérdezettnek feltették. Ebből az derült ki, hogy mind a Momentum, mind a DK jelöltje megverné a kormánypárti jelöltet, Tóth kilenc, Molnár pedig hat százalékkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!