Jogerősen elítélték a nagyszokolyi polgármestert áfacsalás miatt

2021. szeptember 16. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Költségvetési csalás miatt három év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a Tolna megyei Nagyszokoly független polgármesterét, írja az MTI a teol.hulra hivatkozva. A Tolna megyei portál azt írta, hogy

Bors Bálintot másodrendű vádlottként ítélték el jogerősen.

Tóth Sándor, az ítélőtábla sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: egy raktározással foglalkozó gazdasági társaság 2011 és 2013 között több mint 131 millió forint áfát igényelt vissza jogtalanul, és ennek a cégnek a másodrendű vádlott ügyvezetője volt.

Az ügyben négy vádlottat ítélt el a bíróság, a másodrendű vádlottat a szabadságvesztés mellett három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és gazdasági szervezet vezetésétől.

Bors Bálint, akinek az ítélettel megszűnt a megbízatása, 2010 óta volt független polgármestere a 800 lakosú Nagyszokolynak.

Zemán Tünde, a település jegyzője közölte, időközi választást a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül kell kitűzni az ezt követő hetvenedik és kilencvenedik nap közötti időszakra. Az önkormányzatot jelenleg Farkas Györgyi Ildikó (független) alpolgármester ügyvivőként vezeti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!