Négyperces parázsvitával zárta az öt jelölt az egészségügy és az oktatás témakörét

2021. szeptember 12. – 21:48

Másolás

Vágólapra másolva

Fekete-Győr és Dobrev hamar belecsapott a lecsóba, amikor a műsorvezető megnyitotta a szabad vita lehetőségét négy percre. A Momentum és a DK jelöltjei a pedagógusok béremelésének szükséges mértékében nem értettek egyet, Márki-Zay pedig ehhez csatlakozva azt mondta, noha fizetésemelés is kell, de a tanárok szabadságát kell visszaadni ahhoz, hogy motiválni lehessen őket az iskolai munkában.

Karácsony szerint ugyanakkor jelölttársai minden érvével egyet lehet érteni, de alapvetően az állami finanszírozás átalakítására, és az önkormányzatok újbóli bevonására van szükség az egészségügy és az oktatás területén is, méghozzá úgy, hogy az igazságtalanságokat, például az egyházi és állami intézmények közötti különbségtételt meg kell szüntetni.

Jakab Péter erre lecsapva azt mondta, egyetért Karácsonnyal abban, hogy vissza kell adni az iskolafenntartás jogát az önkormányzatoknak, és ezt az intézkedést a kormányváltást követően Karácsony főpolgármesterként élvezheti majd az ő – mármint Jakab – kormányzása alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!