Bajnai Gordon Karácsonyt támogatja az előválasztáson

2021. szeptember 10. – 07:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Hideg logika, racionális elemzés alapján jutottam oda, hogy a szükséges többség megteremtésére, a jövő áprilisi győzelem kivívására legalkalmasabbnak Karácsony Gergelyt tartom. Ezért fogom a szeptemberi előválasztáson őt támogatni, és ezt ajánlom – párt és személyes szimpátiától függetlenül – minden előválasztó társamnak is” – írta Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Facebookon.

Bajnai azt is írja, az Orbán-rendszer nem illeszthető össze Magyarország európai jövőjével, a kormányt le kell váltani, az előválasztáson pedig félre kell tenni a személyes és pártszimpátiát a győzelem érdekében. „Érdemes hideg fejjel mérlegelni, helyben is és a miniszterelnök-jelöltek esetében pedig mindenképpen: kinek van esélye a végső győzelemre?” – tette fel a kérdést a volt kormányfő.

Bajnai szerint az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei közül Karácsony Gergely az, aki a közvetlen párthíveken túl is képes szavazatokat szerezni.

2021 legfontosabb belpolitikai történése az ellenzéki előválasztás, amely bár minden oldalról kap kemény kritikákat, fejfájást okozhat a Fidesznek, de az ellenzékre nézve is számos kockázatot rejt magában. Alább megnézheti a Telex Magyarázót az országos előválasztás hátteréről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!