Jövő héttől már pályázhatnak a brexit miatt szívó magyar vállalatok, az uniós támogatást előfinanszírozza a kormány

2021. szeptember 9. – 11:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány már idén megelőlegezi a brexit miatt nehézségekkel küzdő magyar vállalatok támogatását célzó, mintegy 22 milliárd forintnyi európai uniós támogatást, mondta Szijjártó Péter.

Az Európai Bizottság döntése alapján 2022 és 2025 között, mintegy 22 milliárd forintnyi forrás állna rendelkezésre a brexit miatt nehéz helyzetbe kerülő vállalatok számára Magyarországon. A miniszter szerint az Európai Unió ezt a forrást csak 4 esztendőn keresztül elhúzva, 2025-ig adná oda, ezért hozták meg ezt a döntést, írja az MTI.

„Mi úgy döntöttünk, hogy nemzeti forrásból megelőlegezzük ezt az európai uniós forrást, így pályázati lehetőséget biztosítunk azoknak a vállalatoknak, amelyek a brexit miatt most nehézségekkel, kihívásokkal szembesülnek”

– mondta. és hozzátette, jövő héttől megnyílnak a pályázati lehetőségek.

A Napi.hu május végi cikkében írt arról, hogy ennél az alapnál a brexit miatt legtöbbet veszítő országok kerülnek előnyösebb helyzetbe, az elosztási módszer ugyanis figyelembe veszi az Egyesült Királysággal határos tengeri régiók kereskedelmét, halászatát és népességét. Így a legnagyobb kedvezményezettek között Írország, Hollandia, Franciaország, Németország és Belgium szerepel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!