Többen megvernék a tanárt, aki kidobott egy kutyát egy iskola udvaráról, de a tankerület szerint a gyerekeket védte

2021. szeptember 8. – 23:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület arról írt a Facebookon, hogy egy iskola tanára kidobott egy, az udvarra a gyerekek közé betévedt 10 hónapos tacskót, aminek így eltört a lába és megzúzódott a medencecsontja.

A bejegyzésben segítséget kértek a kutya számára, de azt, hogy hol történt az eset, nem voltak hajlandóak megosztani. A poszt gyorsan elterjedt, az egyesület szerint lefagyott az oldaluk. Szinte mindenki felháborodott kommentet írt, amiben azt taglalják, hogy milyen büntetést is érdemel a tanár. Talán a legvisszafogottabb az, hogy ki kell vele fizettetni a kutya ellátásának költségeit, de van, aki követeli, hogy rúgják ki az iskolából, mások fel akarják jelenteni, de persze előkerül a kommentekben, hogy össze kéne verni, meg kéne rugdosni. Sokan követelték, hogy adják ki a tanár nevét, van, aki a címére is kíváncsi volt, hogy „meglátogathassa egy pár kedves szó erejéig”.

A Blikk beszélt egy nővel, aki látta a sérült kutyát. Ő azt mondta, hogy a portás mondta el neki, hogy egy gyógypedagógus kidobta a kutyát az udvarról.

A kommentelők végül kiderítették, hogy a makói Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola, a Komutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola tagintézménye lehet a meg nem nevezett intézmény, ami egy speciális oktatási hely, Down-szindrómás gyerekek is járnak oda. Az iskola vezetője, Vargáné Szalados Klára a Blikknek azt mondta, hogy tud az esetről, és vizsgálatot indított. Amíg az le nem zárul, addig nem nyilatkozik az ügyről.

A Klebelsberg Központ a lapnak ezt válaszolta:

„A területileg illetékes Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint 2021. szeptember 7-én a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskolában a gyermekek udvari tartózkodása során egy gazdátlan tacskó, feltehetően kóborállat ment be az udvarra. Az intézménybe sérült gyermekek járnak, akiknek hirtelen közeledésére a kutya nem reagált egyértelműen barátságosan. A pedagógus a helyzet gyors megoldásaként az állatot kézzel megfogva kirakta a kapun, majd azonnal értesítette az intézményvezetőt és a gyepmestert. A pedagógus nem szándékozott ártani a kóbor állatnak, és nyilatkozatban vállalta gyógykezelésének megtérítését.”

A Blikk szerint a kutya az iskola jelzésére került állatorvosoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!