Ötleteket vár a BKK a vakok és gyengénlátók közlekedésének segítésére

2021. szeptember 06. – 11:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nemzetközi ötletpályázathoz vár jelentkezőket a Budapesti Közlekedés Központ. Sajtóközleményükben azt írják, hogy a nemzetközi Danova-projekt csapata olyan innovatív javaslatokat szeretne kapni, ami megkönnyítik a vak és gyengénlátó utasok számára a közlekedési létesítmények megközelíthetőségét.

A BKK célként tűzte ki, hogy a a vakok és gyengénlátók nehézségek nélkül jussanak el a főváros fontosabb helyeire. A pályázatokat 2021. október 15-ig várják, angol nyelven, jelentkezni itt lehet. A legjobb javaslat szerzője Bécsben, nemzetközi szakmai közönség előtt mutathatja be a saját ötletét.

Az ötleteket két kategóriában várják:

  • Épített környezet – egy épület vagy terület átalakítása oly módon, hogy az elérhetőbb legyen a vakok és gyengénlátók számára.
  • Segítő technológia – kifejezetten a látássérültek közlekedését segítő eszközök tervezése.

A Danova-projekt célja, hogy támogassa a vak és gyengénlátó utasok önálló közlekedését a forgalmasabb közlekedési csomópontokon (pl.: vasúti pályaudvarok, kikötők, repülőterek). Erre szükség is van, mert a sajtóközlemény szerint Európában 30 milliónál is több olyan látássérült él, aki nem tud önállóan közlekedni, ugyanis az európai közlekedési rendszerek több mint 96 százaléka még mindig nem teljesen akadálymentes a látáskárosult emberek számára. Budapestet a BKK és a Budapest Airport képviseli.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!