130 millió forintba kerül az ellenzéki előválasztás

2021. szeptember 5. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Előválasztási Bizottság kemény ártárgyalások és hosszas, gondos tervezést követően összeállította Magyarország első országos előválasztásának költségvetését – közölte közös közleményben az előválasztást szervező hat párt. Mint írták, a lehető legalacsonyabb áron elérhető lehető legnagyobb választási részvételt lebonyolító megoldásra törekedtek.

Az előválasztáson közel 800 településen lehet majd személyesen szavazni, az aHanggal együttműködve pedig online bárhonnan. A választást kizárólag önkéntes munkaerővel bonyolítják le a pártok, az eszközök zömét pedig a pártok saját eszköztárukból biztosítják, de további eszközök beszerzésére is szükség volt.

„Többek között 400 sátrat, 800 tabletet, 500 asztalt, 1.200 széket és több millió szavazólapot szerzett be a hat lebonyolító párt” – írták. Az előválasztás teljes költségvetése körülbelül 130 millió forint lesz (hozzátették, a kormánypárti médiában megjelent több milliárdos összeg irreális), az összes a pártok megállapodásának értelmében pedig 160 millió forintig növelhető.

A jelenlegi költségvetést a pártok hasonló arányban biztosítják, mely kiegészül azzal az 1,7 millió forinttal, amit az előválasztás megvalósítására adományoztak eddig a magyar állampolgárok. Az adománygyűjtés tovább folyik a második forduló végéig – tették hozzá.

Az előválasztás hátterét ebben a videónkban mutattuk be részletesen:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!