Rendőrautónak ütközött, majd az árokba hajtott az M86-oson egy szerb embercsempész egy kisbusszal, amiben 27 embert szállított

2021. szeptember 4. – 09:03

frissítve

Rendőrautónak ütközött, majd az árokba hajtott az M86-oson egy szerb embercsempész egy kisbusszal, amiben 27 embert szállított
Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Rendőrautónak ütközött az M86-os autóúton egy szerb embercsempész, majd járműve az árokba csúszott; a vele utazó 27 határsértőt visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, írja a rendőrség.

A rendőrök pénteken 23 óra körül az M86-os autóúton egy magyar rendszámú kisbuszt akartak ellenőrizni. A szerb állampolgárságú sofőr a rendőrautónak ütközött, majd az út melletti árokba hajtott.

A balesetben ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben megsérült.

A sofőrön kívül a kocsiban huszonhét ember utazott, akik szír, szomáliai és afgán állampolgárnak mondták magukat. Ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A szerb állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Két napja román embercsempészek karamboloztak az M0-son.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!