Navracsics: Szó van róla, hogy elindulok egyéniben '22-ben

2021. szeptember 4. – 12:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly ugyan elmaradt, de idén újra megrendezték a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényét, a Polgári Pikniket Kötcsén. Ahol Orbán – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – várhatóan most is beszédet mond a 2022-es választásokra készülve. Kollégáink a helyszínen vannak, ahonnan hamarosan több anyaggal is jelentkezünk.

Az érkező vendégek közül a Telex Navracsics Tibort is kérdezte, többek között arról, hogy hogyan látja, visszatérhet-e a Parlamentbe képviselőként.

Navracsics elmondta, hogy szó van róla, hogy elindul egyéniben a '22-es választásokon. Azt mondta, bármi lehet, benne van, mindenesetre vállalná a feladatot.

Arról már nyár elején jelentek meg hírek, hogy Navracsics indulna Fenyvesi Zoltán helyett Veszprém megye 3. választókerületében a Fidesz színeiben, de akkor Navracsics még nem erősítette ezt meg. Másfél hónappal később viszont már ő maga osztotta meg Orbán Viktor levelét, amelyben a Fidesz elnöke kinevezte a tapolcai központú körzet választókerületi elnökének. Navracsics azt írta, kezdődik a közös munka, azóta pedig szemmel láthatóan aktívan kampányol a választókerületben. Itt már azt is lehet tudni, hogy ki lesz a Fidesz jelöltjének ellenfele jövő áprilisban, az ellenzéki előválasztáson ugyanis egyedül Rig Lajos, a Jobbik politikusa indul.

Navracsics Tiborral március elején készítettünk interjút, ahol többek között arról beszélt, hogy a Fideszben mint pártban ma nem tartja meghatározó szereplőnek magát, és egyfajta jutalomjátéknak éli meg, hogy most Veszprémmel és térségével foglalkozhat. Az pedig a feladattól függ, hogy lenne-e újra kormánytag.

A politikus – aki 2014-től az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa volt – kormánybiztosként, a Veszprém 2023 programfelelőseként, sőt vidékfejlesztési kormánybizottsági tagként „tért vissza”, bár szerinte ha ez valódi visszatérés volna, akkor a kormányzati kommunikáció fősodrában kapott volna szerepet, mondta a Telexnek márciusban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!