Tarlós: A közvélemény-kutatási eredményeket 2019 óta végképp fenntartásokkal kezelem

2021. szeptember 3. – 15:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tarlós István volt főpolgármesterrel a Demokrata készített interjút, leginkább Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester teljesítményéről, de szóba került az ellenzéki előválasztás is.

Tarlós többek között arról beszélt, hogy

  • nehezen magyarázható időhúzás és kapkodás jellemzi a jelenlegi városvezetést a beruházásoknál,
  • a hajléktalanok ügyében nem történt előrelépés „a verbális demagógián kívül”,
  • a főváros pénzügyi helyzetéről „2019 óta egyfolytában zavarosan és pontatlanul nyilatkozott a városvezetés, mindig más-más módon csoportosítva a tényeket”.

A volt főpolgármester beszélt Karácsony egyik friss bejelentéséről is: arról, hogy ingyenessé tették a közösségi közlekedést a 14 év alattiaknak. Szerinte ez az ingyenesség az agglomerációs közlekedőkkel együtt éves szinten sokmilliárdos tétel, a hirtelen bejelentés pedig,

hogy a BKK egy nap alatt felkészült erre az ingyenességre, miközben eddig azt hajtogatták, hogy minden fillérért kénytelenek lehajolni, egyenesen infantilis

– mondja Tarlós.

A lap kitér még az ellenzéki előválasztásra is, ahol Karácsony az egyik miniszterelnök-jelölt-jelölt. A kérdésre, hogy hogyan látja az esélyeket, Tarlós higgadtan úgy kezdi válaszát:

„a közvélemény-kutatási eredményeket 2019 óta végképp fenntartásokkal kezelem”.

Utalva ezzel nyilvánvalóan arra, hogy az önkormányzati választások előtt a legtöbb közvélemény-kutatás, és főleg a kormányközeli intézetek kutatásai egyértelmű Tarlós-fölényt mutattak, ami után végül elveszítette a választást a főpolgármesteri posztért. De megjegyzi, ezek a most összefogó ellenzéki pártok annyira mást képviselnek külön-külön, hogy győzelem esetén nem tudnának együttműködni rendesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!