Névsor szerint kettéosztott diáksággal és hibrid oktatással indul a félév az ELTE egyik karán

2021. szeptember 1. – 14:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ELTE Informatikai Karán a most kezdődő félévben két részre osztják a hallgatókat, akiknek csoportonként felváltva kell bejárniuk élőben az órákra – értesültek a hallgatók nemrég egy tájékoztató emailből.

A 24.hu megkereste az egyetemet, hogy a sajátos rendszerről érdeklődjön. A kar vezetése közölte, hogy névsor szerinti beosztás lesz: az A–K kezdőbetűsöket az „A” hétre, míg L–Z kezdőbetűsöket a „B” hétre sorolják be. Az „A” hét a szeptember 6-i héttel, a „B” hét a szeptember 13-i héttel kezdődik, ezek aztán felváltva ismétlődnek egészen a szorgalmi időszak végéig.

Az így besorolt hallgatók a karon tartott hibrid órákon a saját hetükben jelennek meg személyesen, míg az alternatív héten csak online vesznek részt az órákon. Speciális esetekben, az oktatóval egyeztetve, illetve a fix csoportokban lehetnek ez alól kivételek.

Az oktatók az órákat a tanteremből tartják meg jellemzően szinkron online módon. A tájékoztatás szerint a karon prioritásnak tekintették, hogy a tantermek férőhelyeinek legfeljebb a felét kihasználva szervezzék meg az oktatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!