Kirúgta a Meki azt a két dolgozót, akik egy videóban a cipőjük talpán és a padlón törölgetik meg a hamburgert

2021. augusztus 30. – 16:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés, 18:38: A McDonald’s közlése szerint lezárult a belső vizsgálat, ennek eredményeképp kirúgták a videón látható két diákot. Az érintettek azt mondták, csak egymás között viccelődtek, a szendvicset nem adták ki a vendégeknek. Sajnálják, hogy nyilvánosságra került a videó, nem akarták lejáratni a McDonald’s-ot.

A Redditen terjed I love meki címmel egy videó, amin az látható, hogy a McDonald's-ból ismert egyenruhára és környezetre utaló gyorsétteremben a konyhai személyzet egyik tagja végighúz egy sajtszeletet a cipőjén, és úgy teszi bele a hamburgerbe, majd pedig a húspogácsáknak látszó dolgokat is megforgatja a padlón.

Közben magyar nyelven hallható, hogy valaki a cipőtalpon megsimogatott sajtakciónál azt mondja, hogy

Extra sajtos!

A videóból – amelynek eredeti verzióját időközben leszedték a Redditről, de más felhasználók újra feltöltötték – nem derül ki, hogy mikor és pontosan melyik étteremben készült, és az sem látszik, hogy a szendvicset végül kiadták-e a vendégeknek.

Megkerestük a McDonald’s-ot a videó miatt, többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy tudnak-e a felvételről, hol és mikor készülhetett, egyáltalán valóban a McDonald's-ban-e.

Válaszukban azt írták, hogy bejelentésen keresztül szereztek tudomást a videóról, ezután belső vizsgálatot indítottak, ami jelenleg is folyamatban van. „Szeretnénk leszögezni, hogy a videón látható magatartás a hálózatunkban példátlan és teljes mértékben elfogadhatatlan”. Amennyiben megbizonyosodnak, hogy valódi a videó, megteszik a szükséges munkajogi lépéseket az érintett munkavállalókkal szemben, írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!