Őrjöngtek az autósok a kecskeméti repülőnap Facebookján, sokan órákig araszoltak a parkolókig

2021. augusztus 28. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több órás araszolásra, lehetetlen parkolásra, bejutási nehézségekre panaszkodnak az autósok a Kecskeméten nyolc év szünet után ismét megrendezett Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató hivatalos Facebook-oldalán. Többen vissza is fordultak és hazamentek inkább a lassú haladás ellenére még úgy is, hogy már előre megváltották a jegyeket.

Volt, aki azt írta, reggel hétkor indultak, ezután 2 órát araszoltak, „majd jött a tájékoztatás, hogy megtelt a parkoló még 2-3 óra kb VAGY forduljunk vissza és próbáljuk meg máshonnan megközelíteni de az is 2-3 óra...hazamegyünk. Szép nap volt, köszi.”

A rendőrség szombaton délelőtt fél tíz körül tett közzé egy tájékoztatót az oldalukon, ebben azt írják, betelt a sárga parkoló, ezért menjenek a zöldbe. Vagyis aki már egyszer elaraszolt a sárgáig, az araszolhatott tovább a zöldig. A zöld parkolóba jutás technikailag úgy néz ki a rendőrség szerint, hogy

„A Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra érkezőket kéri a rendőrség, hogy az M5-ös autópályáról a 91-es kilométernél hajtsanak le az 54-es számú főútra. Azon haladva a 44-es számú főútra érnek, ahol el tudnak jutni a zöld színnel jelölt parkolóba, és le tudják parkolni járműveiket.”

Úgy tudjuk, a repülőnap megközelítése már évekkel ezelőtt is idegtépő araszolással, hosszas várakozással járt.

A rendőrség a hivatalos honlapján két napja azt írta, hogy a hétvégén megnövekedhet a menetidő, illetve torlódás is kialakulhat. Beszámoltak arról is, hogy parkolni a rendezvény kijelölt parkolóiban lehet, ahol a rendőrök segítik a közlekedést.

„A 445-ös utat, illetve a Békéscsabai út 445-ös és 44-es főút közötti szakaszát szombaton és vasárnap előreláthatólag 6 óra 30 perctől 19 óráig lezárják az egyenruhások a személyforgalom elől” – írták. A parkolókból ingyenes buszjáratokkal lehet az eseményre érkezni, de a MÁV is indított emeletes, mentesítő vonatokat a menetrend szerinti járatokon felül Budapest és Kecskemét között.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére elmondta, hogy mindösszesen egy útvonalat zártak le, a kecskeméti elkerülőt a város tehermentesítése érdekében, balesetek pedig nem történtek, de a haladás valóban lassú, ők azonban igyekeznek minden parkolónál (csak a sárga telt meg az aktuális, 14 órás tájékoztatás szerint) segítséget nyújtani az autósoknak.

Szombatra minden jegyet eladtak egyébként, 10 év felettiek számára 5000 forint/fő áron, vasárnapra még vannak helyek az oldal szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!