Kötelező beoltatniuk magukat a Debreceni Egyetem egészségügyi hallgatóinak

2021. augusztus 27. – 18:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kötelezően be kell oltatnia magát minden diáknak, aki a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán, az Egészségügyi Karán, a Fogorvostudományi Karán, a Gyógyszerésztudományi Karán, a Népegészségügyi Karán tanul, vagy azok előkészítő képzésein vesz részt, valamint azoknak a magyar és külföldi hallgatóknak is, akik a tanulmányaik miatt egészségügyi vagy szociális intézménybe lépnek be, írta az egyetem közleményben a hallgatóinak. Szeptember hatodikáig az érintett hallgatóknak kötelező legalább az első oltást megkapniuk.

A levél egy része csütörtökön került fel a Redditre, ezután kérdeztük meg az egyetemet, hogy az valós-e. Válaszukban megerősítették, hogy a neten terjedő levél valódi, és az egyetem „a képzésük során a betegellátást és szociális ellátást szolgáló helyiségekben tartózkodó, főként tehát az orvos- és egészségtudományi hallgatóktól várja el az oltás felvételét”.

Azt is írták, aki nem oltatja be magát, „az elmulasztja az érintett órákat”. Annak nem kell beoltatnia magát, akinek orvosi igazolása van arról, hogy neki egészségügyi indokokból nem javasolt az oltás. Hozzátették, hogy „az egyetem álláspontja szerint a fertőzés terjedésének, a súlyos megbetegedések megelőzésének leghatékonyabb eszköze az oltás. Az intézmény ezért oltásra kéri a még beoltatlan hallgatóit, az internetes regisztráció és időpontfoglaló folyamatosan nyitva áll a számukra is”.

Az egyetem a döntést a július végén hozott törvény alapján hozta meg, amiben kötelezővé tették az oltást az egészségügyi dolgozóknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!