16, az ukrán–magyar határon dolgozó pénzügyőr ellen emeltek vádat korrupció miatt

2021. augusztus 26. – 12:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenhat volt pénzügyőr ellen emeltek vádat az ukrán határszakaszon korrupció miatt, írja az MTI a Központi Nyomozó Főügyészség információi alapján.

A nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése után indult el üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a Beregsurány közúti határátkelőhelyen dolgozó pénzügyőrök a Magyarország területéről Ukrajnába kilépő és általános forgalmi adót visszaigénylő emberektől rendszeresen jogtalan előnyt, jellemzően készpénzt fogadtak el az ügyintézés során.

A NAV pénzügyőreinek ügyeiről az ott dolgozó osztályvezetők is tudtak, az eseteket 2018 novembere és 2019 februárja között követték el. Az ügyészség 16 pénzügyőr ellen 627 vádpontban emelt vádat hivatali vesztegetés elfogadása miatt.

A közlemény szerint a pénzügyőrök akár két évtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. Az eljárás során 81 külföldi aktív vesztegetőt sikerült beazonosítani, velük szemben az eljárást elkülönítették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!