Nagyüzemben hamisították a bérleteket, még garanciát is vállaltak

2021. augusztus 26. – 13:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A BKK márciusban tett feljelentést – ami alapján a budapesti rendőrség nyomozni kezdett –, miután hamis tömegközlekedési bérletek bukkantak fel a fővárosban. A rendkívül jó minőségű hamisítványokat eredeti hőpapírra nyomtatták, írja a rendőrség.

A rendőrök hamarosan azonosították a két feltételezett elkövetőt, akiket augusztus 23-án Budapesten, illetve Pomázon fogtak el. A nyomozók több száz hamis bérletet, a bűncselekményhez használt eszközöket, anyagokat, valamint több mint egymillió forintot foglaltak le.

A hamisítók több ezer olcsóbb jegy-, illetve bérletszelvényt vettek, amikről vegyi eljárással eltávolították az eredeti festéket, majd megrendelőik adataival nyomtatták újra a drágább bérleteket.

Az eladók garanciát is vállaltak: ha a vevők lebuknak, visszakapják pénzüket, és kifizetik helyettük a bírságot.

A 47 éves K. Zsoltot és a 44 éves K. Krisztiánt nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A két férfit őrizetbe vették, letartóztatásukat a bíróság augusztus 25-én elrendelte. A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást, a gyanúsítottak köre tovább bővülhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!