Közterek hálózatát álmodják meg a budai Duna-partra

2021. augusztus 26. – 12:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója, Walter Katalin a társaság székházában fogadta azoknak a cégeknek a képviselőit, amelyek hamarosan elkészítik a megújuló Duna-part budai és pesti belvárosi szakaszainak terveit – írta a BKK hivatalos honlapján.

A BKK vezetője mellett Várady Tamás Béla, a Közlekedés Tervező Iroda Kft. ügyvezetője, Koszorú Lajos, a Város-Teampannon Kft. ügyvezetője és Márkus Gábor, az MG Építész Kft. ügyvezetője írta alá a szerződéseket.

A Duna-parti, Duna-Buda és Rak-Park projektek tervezési területei – Forrás: BKK
A Duna-parti, Duna-Buda és Rak-Park projektek tervezési területei – Forrás: BKK

A Duna-Buda projektet egyszer már visszavonták, pár hónapos késéssel indulhat el a tervezés. A cél, hogy az alsó rakpart észak-déli közlekedési folyosó szerepe megmaradjon, a budai belvárosi Duna-parthoz kapcsolódóan pedig (a Fő utca és teresedései, a Felhévíz, a Bem József tér megújításával) olyan köztérhálózat jöjjön létre, amely vonzó a lakosságnak és a turistáknak.

Forrás: BKK
Forrás: BKK

A fejlesztéssel javulnak a kerékpáros közlekedés feltételei, a zöldfelületek növelése ösztönzi a közterületek közösségi használatát, javítja a felső rakpartok és a kapcsolódó közterek gyalogos felületeinek kapcsolatát.

A RAK-PARK projektnek köszönhetően pedig egy vonzó, sokszínű, pihenésre és színvonalas kikapcsolódásra alkalmas pesti Duna-parttal gazdagodhat a főváros – olvasható a közleményben. A kiviteli terveket 2022 nyarára ígérik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!