Egy mentálisan sérült magyar nőt étlen-szomjan tartottak és prostitúcióra kényszerítettek Ausztriában

2021. augusztus 26. – 06:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyosan kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt kényszerített prostitúcióra Ausztriában egy budapesti férfi és nő – írja a Police.hu. T. József és L. Eszter ellen most a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

A gyanúsítottak élettársak, akik 2019 nyarán egy mentálisan sérült, fiatal magyar nőt fenyegetéssel arra kényszerítettek, hogy velük utazzon Ausztriába. Ott aztán L. Eszter felügyelete mellett egy héten keresztül prostitúcióra kényszerítették. Az így megszerzett nagyjából 1000 eurós összes bevételt T. József és párja tartotta meg.

Az élettársak még a fiatal nő ellátásáról sem gondoskodtak a bordélyházban, ő csak másoknak köszönhetően jutott enni- és innivalóhoz.

A büntetőeljárást Ausztriában rendelték el, onnan került át a magyar hatóságokhoz. L. Esztert a magyar rendőrök kedden vonták intézkedés alá, a nő budapesti lakcímén pedig házkutatást is tartottak. Élettársát, T. Józsefet másnap, szerdán hallgatták ki gyanúsítottként. A pár tagjai minősített emberkereskedelem miatt kettőtől nyolc évig terjedő büntetést is kaphatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!