Felborult egy embercsempész kocsija Várbalognál, a sofőr szökésben van

2021. augusztus 25. – 18:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felborult egy illegális bevándorlókat szállító kocsi Várbalogon, a sofőr és több utas is elmenekült – közölte a rendőrség a Police.hu-n.

A rendőröket csütörtök délután hívták fel azzal, hogy felborult egy kisbusz Várbalognál. A helyszínen a járőrök megállapították, hogy egy osztrák rendszámú, Fiat típusú kocsi sofőrje több külföldi személyt, köztük nőket és gyerekeket szállított járművében. A kocsi azonban a Féltoronyi utcában, eddig tisztázatlan okok és körülmények között letért az úttestről, majd felborult az út melletti kukoricásban.

A rendőrök eddig 21 személyt ellenőriztek, akik szír és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban jogszerű magyarországi tartózkodásukat és személyazonosságukat nem tudták igazolni. A balesetben közülük többen megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

Az elmenekült sofőrt és az utasok egy részét még mindig keresik. A rendőrök a meglévő utasokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon előállítják, és az eset kapcsán embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!